1. Forsknings- og analysefasen
Brukerundersøkelser
Konkurrentanalyse
Bruker personas
Målgruppeanalyse
Noen svar fra brukerintervjuer

"Noen ganger er det vanskeligste med å ha en fin hage bare å komme i gang."
(Anna, 64 år)

"Jeg valgte landskapskurs, kanskje ikke billigere enn en landskapsdesigner, men jeg valgte å investere i kunnskap. Jeg tror det lønner seg på lang sikt."
(Vilde, 39 år)

"Vi inviterte en landskapsdesigner, men det han tilbyr er for dyrt for oss."
(Jonas, 39 år)

"Jeg har ikke tid, bare gress er greit." 
(Tom, 42 år)
Brukerundersøkelsene har gitt dyrebare innsikter som har vært avgjørende for utviklingen av Harmony Landscape Design App. De deltakende brukerne har delt perspektiver som kaster lys på viktige aspekter av hagearbeid og landskapsplanlegging. Her er noen viktige funn som har kommet frem gjennom disse undersøkelsene:
1. Prokrastinering og oppstartsutfordringer 
Flere brukere uttrykte frustrasjon over å komme i gang med hagearbeid. Dette indikerer behovet for en app som enkelt og effektivt hjelper brukere med de innledende stegene i landskapsplanlegging.
2. Verdien av kunnskap
Brukere, som representert ved Vildes kommentar, anerkjenner verdien av kunnskap og opplæring innen landskapsarbeid. Dette underbygger betydningen av appens rolle i å tilby informativt innhold og veiledning.
3. Kostnadsbevissthet
Kostnadsbekymringer, som uttrykt av Jonas, er en faktor som påvirker beslutningen om å engasjere profesjonelle landskapsdesignere. Dette indikerer et potensial for appen å tilby rimelige alternativer og veiledning for å imøtekomme dette behovet.
4. Tidsbegrensninger
Tidsbegrensninger, som påpekt av Tom, er en utfordring for noen brukere. Appens evne til å effektivisere prosessen og tilby raske og enkle løsninger er avgjørende for å imøtekomme behovene til de med travle livsstiler.
 ​​​​​​​
Konkurrentanalyse

1. Landskapsdesign-apper

Garden Planner: En app som gir brukerne verktøy for å planlegge hager ved hjelp av dra-og-slipp-funksjonalitet for planter og elementer.

iScape: en konkurrerende app for landskapsdesign. Den er mer dedikert til profesjonelle i bransjen enn til en DIY-huseier som ikke har noen anelse om planter og komposisjon.

2. Hage- og planteveiledningsapper
PlantSnap: En app som hjelper brukerne med å identifisere planter ved hjelp av bildeanalyse.
Garden Answers: Gir svar på plante- og hageproblemer ved hjelp av bilder og spørsmål.

3. AR- og måleverktøy-apper
MagicPlan: En app som bruker AR for nøyaktig måling og oppretting av plantegninger for innendørs og utendørs områder.

Home Outside: En app som lar brukerne ta bilder av utendørsområder og legge til designelementer ved hjelp av AR.

4. Hage- og landskapsblogger og nettsteder
Houzz: En populær nettside og app som gir inspirasjon og ressurser for hagearbeid og innendørsdesign.

Gardening Know How: En nettressurs med artikler, veiledninger og fellesskap for hageinteresserte.
Mens de ikke er apper i tradisjonell forstand, kan nettsteder og blogger også være konkurrenter ved å tilby brukere råd, veiledning og inspirasjon innen hagearbeid og landskapsdesign.
Bruker personas​​​​​​​
Målgruppeanalyse
Målgruppen er en bred gruppe mennesker mellom 30-65 år, som ønsker å forbedre sitt utendørs område ved å skape et vakkert og harmonisk landskapsdesign. Her er en nærmere analyse av målgruppen:
Hageentusiaster: Dette inkluderer personer som har en lidenskap for hagearbeid og ønsker å lage vakre utendørsområder, men som kanskje mangler kunnskap om design og plantesammensetning.
Huseiere: Eiere av boliger med bakgårder eller utendørsområder som ønsker å forbedre sitt eksisterende landskap, enten det er for å øke eiendomsverdien eller for å skape en bedre atmosfære.
Førstegangshjemkjøpere: Personer som nylig har kjøpt sitt første hjem og mangler tidligere erfaring med hagearbeid og landskapsdesign.
Personer med begrenset tid: De som har travle livsstiler og har begrenset tid tilgjengelig for å dedikere seg til å skape et landskapsdesign fra bunnen av.
Back to Top